Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(3018 niezalogowanych)
222 Posty
Pawel Kiełbasa
(Purii_id)
Stały Bywalec
Beaciuka napisał:

(...),ze tyle sie zarabia. Ale wiadomo ,ze manna z nieba sama nie spadnie. Wiem ,ze to dziwny kraj specyficzni ludzie pogoda do bani.

Pieniadze to nie wszystko...!

Nie bardzo rozumiem, czemu wszyscy to akurat stawiaja na pierwszym miejscu..., a pozniej dlugo, dlugo nic...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1165 Postów
Prz Jar
(PJo)
Maniak
gabriel napisał:
Beaciuka napisał:
A Ty gdzie mieszkasz w jakim miescie?? Sama juz nie wiem wszyscy tak o tej Norwegii ,ze taka wspaniala i ,ze tyle sie zarabia. Ale wiadomo ,ze manna z nieba sama nie spadnie. Wiem ,ze to dziwny kraj specyficzni ludzie pogoda do bani. Trzeba sie zastanowic...
Ha ... on się niedługo będzie bał własnego cienia , by mu pracy nie zabrał ...
Ha... ha ... takie teksty do Kobiety ..
.
---
Nie ważne jest , gdzie on mieszka i pracuje .
Ważne jest to , że Wy nie jesteście mu w stanie zaszkodzić , a jednak ma silną obawę i GŁUPIO ODRADZA , zamiast rzetelnie przedstawić problem .
LEPIEJ było by już , gdyby wcale głosu nie zabierał ... !!! .
---
Niemniej pewnie zaczęła działać już Klątwa Rzucona w Przestrzeń , na Obłudników i Kłamców ...
HA...
Ha...
ha...
ha...
ha...
ha...

Słuchaj ze sie nikt z tobą nie skontaktował znaczy ze nie spelniasz kryterium
Nie mi w to wnikać ale wez sie odpie...
Od mojej osoby ja jestem pracownikiem nie pośrednikiem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Purii_id napisał: Pieniadze to nie wszystko...!
Nie bardzo rozumiem, czemu wszyscy to akurat stawiaja na pierwszym miejscu..., a pozniej dlugo, dlugo nic...

Nie powiesz /napiszesz/ , że jesteś tu tylko dla wiedzy ... a pieniądz to tylko dodatek .
---
Pewnie jak starałeś się o pracę , tam gdzie obecnie pracujesz , to myślałeś jedynie o Pięknym Północnym Kraju Wikingów i spokojnej cichej pracy , za kromkę pumperniklu ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
PJo napisał:Słuchaj ze sie nikt z tobą nie skontaktował znaczy ze nie spelniasz kryterium
Nie mi w to wnikać ale wez sie odpie...
Od mojej osoby ja jestem pracownikiem nie pośrednikiem

O czym ty bredzisz ... ?
O jakim kontakcie ...?
O jakim Pośredniku pieprzysz ...
---
OBUDŹ się , za chwilę będzie Zorza ... !!! .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
No i chcielibysmy juz sie w koncu gdzies osiedlic w normalnym kraju,a mysle ,ze Norwegia wlasnie takim krajem jest.
i tu moznaby polemizowac

ale wpadnij na tydzien dwa i zami zobaczycie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
222 Posty
Pawel Kiełbasa
(Purii_id)
Stały Bywalec
gabriel napisał:

[color=#800080] ... a pieniądz to tylko dodatek .

Pieniądz -jak dla mnie- to miły dodatek do tego co ten kraj może mi zaoferować, w porównaniu z ojczystym. Ale nie sądzę, abym tylko ja miał to szczęście

* * *

1. Spokojne życie, gdzieś pomiędzy górką, fjordem a lasem
...
...
... (długo nic)

2. Rodzina
3. Pieniądze i SATYSFAKCJONUJĄCA praca.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
patim napisał:
No i chcielibysmy juz sie w koncu gdzies osiedlic w normalnym kraju,a mysle ,ze Norwegia wlasnie takim krajem jest.
i tu moznaby polemizowac

ale wpadnij na tydzien dwa i zami zobaczycie

Wszystkim sie na poczatku Norwegia podoba i sa zachwyceni. Ale to jak w tym przyslowiu - im dalej w las , tym wiecej drzew.
Po kilku latatch, nagle zaczyna sie dostrzegac to denne lecznictwo i szkolnictwo, to zdzieranie pieniedzy z ludzi w postaci roznych dziwnych oplat (rogatki, podatek od majatku, itp.).
Ludzie naucza sie jezyka i nagle dostrzegaja, ze te usmiechy Norwegow, ktore brali za zainteresowanie, nic z zainteresowaniem wspolnego nie maja. Po prosu taki zwyczaj, ze wszyscy usmiechaja, a tak naprawde to maja wszystko i wszystkich gdzies.
A najgorsze jest to, ze jest to zarazliwe. Pozniej czlowiek chodzi i tez usmiecha sie do wszystkich jak ten pajac, a tak naprawde to ma wszystko gdzies.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
640 Postów
albert ze spychowa
(marianekk)
Wyjadacz
Elise napisał:

Wszystkim sie na poczatku Norwegia podoba i sa zachwyceni. Ale to jak w tym przyslowiu - im dalej w las , tym wiecej drzew.
Po kilku latatch, nagle zaczyna sie dostrzegac to denne lecznictwo i szkolnictwo, to zdzieranie pieniedzy z ludzi w postaci roznych dziwnych oplat (rogatki, podatek od majatku, itp.).
Ludzie naucza sie jezyka i nagle dostrzegaja, ze te usmiechy Norwegow, ktore brali za zainteresowanie, nic z zainteresowaniem wspolnego nie maja. Po prosu taki zwyczaj, ze wszyscy usmiechaja, a tak naprawde to maja wszystko i wszystkich gdzies.[/quote]

lepiej bym tego nie ujął.....

tu jest lagalna komuna, taki mały dyktat,czyt.Białorus (legalne demokratyczne wybory, a i tak wygrywa.... Łukaszenko)
Elise > własnie zostałas wypisana z mojej listy "polonorków"
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów

(Beaciuka)
Wiking
W bialych kozakach to moze ty chodzisz...wybacz! Ps masz cos do blondynek??!!Czy uraz osobisty? Mysle ,ze nie o to tutaj chodzi zeby tutaj sobie ublizac! Ale Ty sam tutaj pokazujesz swoje niskie iq!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów

(Beaciuka)
Wiking
Dziekuje bardzo za wszelkie komentarze .Mysle ,ze jest to dobry pomysl wchodzic na forum bo i tak za duzo sie tutaj nie dowiem Pozdro
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok